Op het podium met Bert Visscher en Herman Finkers

Soms lijkt je eigen leven een toneelstuk en zeker als je op het podium van de mooie Stadsschouwburg van Groningen staat met twee heren die de schouwburgen vol krijgen met hun humor.

Met nog steeds heel veel plezier denk ik terug aan het best spannende moment waarop ik het huwelijk van Bert en Pien mocht voltrekken. De opbouw er naar toe was al erg leuk.
Ergens in de winter ontving ik een mailtje waarop mij gevraagd of ik nog op een bepaalde datum beschikbaar was. Deze was door Pien geschreven en verder heel anoniem.
Ik was beschikbaar en kon dit terug mailen.  In het mailtje die ik terug kreeg en waarin bevestigd werd dat ze mij graag als hun trouwambtenaar wilden, werd gevraagd of ik er bezwaar tegen zou hebben als er nog een  goede vriend ook zou spreken.
Natuurlijk is het juist leuk als een bruidspaar een spreker uit eigen kring heeft. Daar is bij mij altijd ruimte voor.
In de daarop volgende mail ging mijn hartslag wel even omhoog toen ik las; onze goede vriend Herman Finkers, u wellicht bekend…..
En de mail werd getekend met vriendelijke groet Bert Visscher!
Natuurlijk spannend, maar vooral super leuk.
En zo gebeurde het in de voorbereidingen naar de grote dag dat ik ’s middags een telefonische afspraak met Herman Finkers had en diezelfde avond bij Bert Visscher en z’n vrouw op de bank zat.

Het werd een prachtige ceremonie die vooral door de humor van Herman Finkers iedereen buikpijn van het lachen gaf. Van tevoren was ik wel behoorlijk gespannen, maar in mijn toga en in mijn rol als trouwambtenaar viel dat al snel van mij af.
Na afloop kreeg ik tijdens de lunch  complimenten van de gasten. Dat is altijd leuk, maar toen Jochem Meyer tegen mij zei; mevrouw Talsma, om na Finkers zo’n presentatie te kunnen leveren: CHAPEAU!
Eerlijk gezegd liep ik die dag wel wat op wolkjes. Ook al is natuurlijk elk bruidspaar leuk en uniek, dit was wel speciaal.
Wat veel belangrijker is hoe het bruidspaar het zelf heeft ervaren en als je dat leuk vindt om lezen, klik je op onderstaande link.

Pien & Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.