Zelfstandig trouwambtenaar

Elk bruidspaar is anders dus de ceremonie is dat ook. Daarom geef ik bruidsparen de mogelijkheid mij in te huren als zelfstandig trouwambtenaar. Daardoor kan ik een uitgebreide ceremonie aanbieden. Jullie levensverhaal schrijf ik met veel aandacht en zorg. Ik wil graag met jullie meedenken, brainstormen om de ceremonie helemaal naar jullie wens in te richten.  Samen werken we naar dit mooie bijzondere moment op jullie grote dag toe. Het betrekken van kinderen, familie en vrienden geeft een erg persoonlijk tintje aan de huwelijksvoltrekking. Voor het schrijven van jullie verhaal wil ik graag vooraf ook wat mensen uit jullie omgeving spreken.

Natuurlijk zorg ik dat er een mooie kinderakte tijdens de ceremonie voor jullie schatjes.

Lees mijn blog over een zandceremonie. Misschien is dit ook iets voor jullie?http://het-jawoord.nl/de-zand-ceremonie/

 


Ik bied jullie heel veel tijd & aandacht


Het begint meestal met een telefoontje

Voordat jullie met mij in zee gaan is het goed te weten wat mijn werkwijze is. Dat jullie nu op mijn website kijken betekent dat jullie overwegen een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker te vragen voor dat grote bijzondere moment waarin jullie elkaar het jawoord zullen geven. Meestal begint het allemaal met het eerste telefoontje. Al kiezen er ook genoeg mensen voor om een oriënterende mail te sturen. Als ik niet in de gelegenheid ben om de telefoon op te nemen, dan probeer ik zo snel mogelijk terug te bellen.

Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend

Willen jullie graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jullie bijzondere ceremonie, dan maak ik graag met jullie een afspraak voor een geheel vrijblijvend gesprek. Jullie zijn van harte welkom bij mij thuis, maar in overleg is elke locatie mogelijk. Natuurlijk behoort Skype ook tot de mogelijkheden.

Wellicht hebben jullie al in grote lijnen voor ogen hoe de dag eruit komt te zien. Maar met mijn ervaring denk ik graag met jullie mee om er een verrassende ceremonie van te maken. Jullie gaan naar huis met een eerste indruk, en natuurlijk hoop ik dat deze goed is, en dat de klik er is, want deze is essentieel.

De offerte en vervolgafspraak

Als jullie mij laten weten met mij verder te willen gaan, ontvangen jullie de offerte en hebben we elkaar beloofd onze gemaakte afspraken na te komen.

In de maanden voor de grote dag maken we een afspraak voor een uitgebreid gesprek. Hierin zal ik jullie heel veel vragen gaan stellen, omdat ik jullie goed wil leren kennen. In een open sfeer zal jullie liefdesgeschiedenis worden besproken. Jullie liefde is voor mij de inspiratie om er een mooi verhaal van te maken.

Trouwambtenaar aan de slag

Thuis stort ik mij als het ware in jullie leven. Ik zoek contact met mensen die jullie lief zijn, ga als een speurhond te werk. Het verhaal is jullie verhaal! Jullie zijn op de huwelijksdag het stralende middelpunt, en zo bouw ik de ceremonie ook op. Zijn er kinderen aanwezig, dan vind ik het erg belangrijk ook hen te ontmoeten, en natuurlijk betrek ik hen op een vanzelfsprekende manier bij de ceremonie. Ik vind het zelf erg leuk als er kinderen betrokken worden bij de trouwdag van hun papa en mama. Vaak vragen mensen mij of ik het moeilijk vind een speech te schrijven. Soms heb je even een beginnetje nodig, maar als ik eenmaal aan de gang ben, loopt het meestal als een trein.

En nog een gesprek

Als het nodig is, en jullie stellen het op prijs kunnen we nogmaals een afspraak maken voor een tweede gesprek. Zelf zie ik hier wel de waarde van in. We hebben elkaar inmiddels al goed leren kennen en dit tweede gesprek is vaak hierin een verdieping. Dat komt in de speech echt terug.

Terwijl jullie met de laatste regeldingen bezig zijn voor de trouwdag, ben ik bezig om alles voor de ceremonie tot in de puntjes klaar te maken.

 

Tenslotte: De huwelijksdag

En dan is het zover, jullie grote moment. Eindelijk is dag aangebroken, waarnaar al lang werd uitgekeken. Met mijn toga en alles wat nodig is, kom ik altijd ruim op tijd om mij te installeren op de locatie. Voor mij is sfeer erg belangrijk en ik wil dat alles piekfijn klaarstaat. En als de muziek speelt, het bruidspaar binnenkomt en de ceremonie begint…., dan ben ik helemaal in mijn element en gaan we er met elkaar een heel mooi moment van maken.

Trouwen voor de wet in de gemeente Groningen

Sinds 2012 ben ik Babs ( buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) in de stad Groningen.
Als jullie het wettelijk huwelijk willen laten voltrekken op een locatie in de gemeente Groningen, dan kunnen jullie bij de afdeling burgerzaken jullie voorkeur uitspreken voor mij als jullie trouwambtenaar.
Dat doe ik ook met heel veel plezier en op heel verschillende locaties. Vanzelfsprekend is de voorbereiding minder intensief, dan wanneer je ervoor kiest om mij als zelfstandig trouwambtenaar in te huren.
In dit geval maak ik ongeveer 3 weken van tevoren een afspraak met jullie om kennis te maken en de ceremonie voor te bereiden.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is in dit geval ook niet mogelijk. Op de site van de gemeente Groningen kun je mij dan vinden.

Klik op de link voor meer  informatie

https://gemeente.groningen.nl/trouwambtenaar-kiezen

Interesse of meer weten?