Zomaar wat gedachtes na een fijne dag met zon, zee en veel wind

Met de zon nog op mijn gezicht en helemaal door gewaaid op het strand, lijkt het wel of alles weer frisser in mijn hoofd is. Een heerlijk gevoel is dat en dat geeft energie en dat heb ik weer nodig om de speeches helemaal te krijgen zoals ik het wil, maar vooral wat de bruidsparen van mij verwachten.

Zelfs hier op het eiland ben ik druk aan het contacten met familie, vrienden, ouders of kinderen, om maar meer informatie los te peuteren van de stellen die ik ga trouwen.

Dat is juist een erg leuke kant van het zelfstandig trouwambtenaar zijn. Op deze manier heb je de mogelijkheden om er helemaal in te duiken en het verhaal zo compleet mogelijk te krijgen.

De meeste mensen vinden het zelf ook leuk om hun medewerking hieraan te verlenen. Want we gunnen natuurlijk het bruidspaar de dag van hun leven!

Deze dagen ben ik juist bezig om een aantal speeches voor deze maand af te ronden.

Zo mag ik een jong stel trouwen in een mooi klein heel oud kerkje in hun dorp. Het zal een ceremonieel huwelijk worden. Hiervoor heeft het bruidspaar gekozen omdat ze graag toch een kerkelijke inbreng willen. Bij een wettelijk huwelijk is dit niet mogelijk omdat in Nederland kerk en staat gescheiden zijn.  Een kerkelijk huwelijk willen ze niet en op deze manier is het toch mogelijk om de ceremonie helemaal naar hun zin te maken. Met medewerking van de familie.

Een ander stel gaat trouwen op een locatie waar allemaal leuke blokhutten zijn aan het water. De familie van de bruidegom komt uit Engeland en zo genieten ze samen een paar dagen van elkaar en het schattige kindje die dan 3 maanden is. Dat kleine meisje zal er niks van meekrijgen, maar zij mag haar ouders de ringen brengen. Ik weet nu al zeker dat dit een heel mooi momentje zal zijn.

Ik kan me nu al heel erg verheugen op deze ceremonies. Noem zo maar even wat er staat te gebeuren.

Maar eerst mag ik deze week voor de gemeente 2 huwelijken voltrekken in het Groninger museum, ook een hele aparte en leuke plek. Het is een heel modern stel die alles tot in details hebben voorbereid.

Het andere stel trouwt even later in een prachtig oud kerkje in een hofje. Zo’n verstopt hofje midden in de stad.

Als trouwambtenaar bof je natuurlijk dat je steeds met zoveel leuke lieve bijzondere mensen te maken hebt. Ik geniet elke keer weer van het vertrouwen die men mij geeft om hun verhaal aan mij te vertellen. Ik hoop dan ook nog vele stellen elkaar het jawoord te mogen laten geven.

De foto die ik bij deze blog heb geplaatst heb ik op 4 mei genomen op Schiermonnikoog. De zonsondergang was zo bijzonder en de kleuren zo intens, dat ik zelfs sprakeloos was van zoveel moois. Daarom wilde ik graag deze foto met jullie delen.  Het straalt romantiek uit.

En als trouwambtenaar geloof ik hier in!                                                                        Willen jullie je verhaal ook op een persoonlijke manier horen tijdens de ceremonie,  bel of mail me dan en we kunnen altijd vrijblijvend een afspraak maken.

Liefde is mooi!

ps. Meestal zie je mij  als trouwambtenaar hier op de foto. Met deze foto laat ik een andere kant van mezelf zien. Gelukkig op het strand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.